Szeretettel köszöntelek a Egészségmenedzsment közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Ha nem akar lemondani a kávézás öröméről, de az egészségére is szeretne odafigyelni, a megoldást itt találja.
http://www.salsacafe.eu
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségmenedzsment vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészségmenedzsment közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Ha nem akar lemondani a kávézás öröméről, de az egészségére is szeretne odafigyelni, a megoldást itt találja.
http://www.salsacafe.eu
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségmenedzsment vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészségmenedzsment közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Ha nem akar lemondani a kávézás öröméről, de az egészségére is szeretne odafigyelni, a megoldást itt találja.
http://www.salsacafe.eu
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségmenedzsment vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészségmenedzsment közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Ha nem akar lemondani a kávézás öröméről, de az egészségére is szeretne odafigyelni, a megoldást itt találja.
http://www.salsacafe.eu
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségmenedzsment vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Csipkay Miklós | 0 hozzászólás
Gödöllői Agrártudományi Egyetem vizsgálati eredményei 1966-1990 Magyarország |
||
Mikroelem** tartalom |
||
**ásványanyag és nyomelem |
1966 |
1990 |
Búza |
100,00% |
50,00% |
Árpa |
100,00% |
37,70% |
Kukorica |
100,00% |
18,60% |
Répafélék |
100,00% |
75,00% |
|
|
|
Vitamintartalom |
1966 |
1990 |
Borsó |
100,00% |
46,70% |
Tej |
100,00% |
5,00% |
Káposzta |
100,00% |
5,00% |
Sárgarépa |
100,00% |
60,00% |
Hivatalos
adatok
A
fenti adatok azt mutatják, hogy Magyarországon hogyan csökkent
az élelmiszerek tápanyag és vitamin tartalma, az elmúlt években.
Ez egy hivatalos felmérés, a Gödöllői Agrártudományi Egyetem
készítette.
A
környezet változása miatt pedig drasztikusanváltozik az igény
más összetételű tápanyagok irányába. Tehát ami 150-200 évvel ezelőtt
megfelelő táplálék volt, az, ma már nem az. Ez főleg az enzimek,
vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek iránti igény növekedésében
tapasztalható, hiszen a jelenlegi szennyezett környezetben, és az
élelmiszeripar salakanyagai miatt, a szervezet egyre leterheltebb,
egyre nehezebben boldogul. Nem csoda, hogy az allergia, rák, stb.
mind népbetegség lett, holott néhány száz éve nem is tudott róluk az
emberiség.
Erre egy jó példa, egy népcsoport a Himalája
térségében, mely az 1960-as évekig
elzártan élt egy kis
közösségben és csak azt ették, amit maguk megtermeltek. Példátlan
egészségben éltek, hírét sem hallották a ráknak és egyéb - népszerű
-betegségnek. Mivel fel lettek fedezve, kezdett betörni
hozzájuk a civilizáció, minden termékével és életvitelével
együtt. A népcsoport is kezdett modernizálódni és 10 éven belül
ugyanazokkal a problémákkal, betegségekkel kezdtek küzdeni, mint a
-fejlett
- világ.
Mennyiségi túl-, minőségi alultápláltság
Hozzáértő
szakemberek hamar rájöttek, hogy bár sokat eszünk, mégis
keveset, de nem mennyiségileg, hanem minőségileg, ezért úgy is
mondhatjuk, hogy a mai modern ember minőségileg alultáplált, tehát minőségileg
éhezik.
Ha a
teljes tanulmányra kíváncsi vagy
jelezd nekem egy e-mailben és elküldöm.
miki@salsacafe.eu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Egészség - MLM - Miért a DXN
A tanulásról
Nekem nem való az MLM?
Miért jó a ganoderma a kismamáknak?