Szeretettel köszöntelek a Egészségmenedzsment közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Ha nem akar lemondani a kávézás öröméről, de az egészségére is szeretne odafigyelni, a megoldást itt találja.
http://www.salsacafe.eu
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségmenedzsment vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészségmenedzsment közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Ha nem akar lemondani a kávézás öröméről, de az egészségére is szeretne odafigyelni, a megoldást itt találja.
http://www.salsacafe.eu
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségmenedzsment vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészségmenedzsment közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Ha nem akar lemondani a kávézás öröméről, de az egészségére is szeretne odafigyelni, a megoldást itt találja.
http://www.salsacafe.eu
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségmenedzsment vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Egészségmenedzsment közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
Ha nem akar lemondani a kávézás öröméről, de az egészségére is szeretne odafigyelni, a megoldást itt találja.
http://www.salsacafe.eu
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Egészségmenedzsment vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A kávé ölhet, fokozza a szexuális vágyat, ébren tartja a kecskéket, és egy csészével a legdrágább fajtából 16 ezer forintot is elkérhetnek. Kávé-tudnivalók koffeinfüggőknek és kocakávésoknak egyaránt.
A világ legdrágább kávéja
Egy csészéért 16 ezer forintot kell kifizetni, pedig valójában nem más, mint macskaürülék. A macskák (maláj pálmasodró) leszedik a legízletesebb babszemeket a fáról, majd gondosan el is fogyasztják a zsákmányt, azonban a kávészemek nem oldódnak fel a belekben, csak bizonyos anyagok tűnnek el belőlük, aminek a különleges ízét köszönhetjük. Miután a macskák által szüretelt szemek távoznak az állatok szervezetéből, a kávétermelők összeszedik a salakanyagot, és egy kisebb vagyonért továbbadják a zsákmányt. A világ legexkluzívabb kávéjából, a Kopi Luwakból csupán néhány száz kiló készül évente, és Indonézia, Szumátra, valamint Jáva szigetéről érkezik a tehetős vevők elé.
1. A kávé ölhet
De ehhez 80-100 csészényi
kávé gyors egymás utáni elfogyasztása szükséges a szakértők szerint.
Otthoni kipróbálásra nem javasolt! Ez a mennyiség a híg amerikai kávéra
vonatkozik, a hazánkban megszokott erős presszókávéból már 20 adag is
elég lehet.
2. A kávé jót is tehet
Egy
tanulmány kimutatta, hogy az amerikaiak legtöbb antioxidánsukat a napi
kávéadagjukból nyerik. Napi egy-két csésze kávé elfogyasztása
kifizetődőnek tűnik. Vagy, ha nem szereted a kávét, próbáld ki a fekete
teát, a második legnépszerűbb antioxidáns-forrást, de az első öt ilyen
élelmiszerben benne van a banán, a szárazbab és a kukorica is.
3. A koffein fokozza a nők szexuális étvágyát
Legalábbis a
patkányoknál működik. A kutatók szerint azonban az embereknél is
fokozhatja a koffein a szexuális örömöket, viszont csak abban az
esetben, ha nem rendszeres kávéfogyasztókról van szó.
4. A koffein megszüntetheti a fájdalmat
Egy
tanulmány kimutatta, mérsékelt mennyiségű koffeinfogyasztás - mely
egyenértékű két csésze kávéval - megszüntetheti az izomlázat, a
megállapítás buktatója, hogy a kísérletet olyan emberek végezték, akik
nem rendszeres kávéfogyasztók. Így koffeinfüggők ne várjanak csodát egy
edzés utáni újabb kávétól.
5. A koffein valóban ébren tart egész éjjel
Egészségügyi
szakértők tanácsa: lefekvés előtt hat órával már érdemes kerülni
mindennemű kapcsolatot a koffeinnel, hacsak nem az ébren forgolódás a
cél.
6. A koffeinmentes kávéban is van koffein
Egy
tanulmány szerint, ha öt-tíz csésze koffeinmentes kávét iszol, annyi
koffein jut a szervezetedbe, mintha egy vagy két rendes kávét ittál
volna.
7. A koffeinmentes kávé készítéséhez vegyszereket használnak
A
kávébabokat kigőzölik, így az elpárolgott koffein felszáll a felszínre,
ahonnan egy szerves oldószerrel, a metilén-kloriddal lemossák.
8. A koffein nem a "keserű bűnös"
Elsősorban nem a koffein felelős a kávé keserű ízéért. Az elkövetők sokkal inkább az antioxidánsok.
9. A jó kávé a pörkölésen és a főzésen múlik
Pörkölés
során a kávébabokban lévő olaj 400 fokon kezd kiszivárogni. Több olaj
erőteljesebb ízt kölcsönöz. A koffeintartalom akkor szabadul fel, amikor
a víz az üledékben több ideig áll, így a szokásos kávéban gyakran több
van, mint az eszpresszóban vagy a cappuccinóban. A sötétebb pörkölések
szintén több koffeint eredményeznek.
10. A kávét kecskék fedezték fel
Úgy
ezer évvel ezelőtt, egy afrikai hegyvidéken egy csapat kecske jó néhány
vörös kávébab lelegelése után több éjszakán át is ébren maradtak, s így
a pásztorukat sem hagyták aludni. A pásztor ezután elvitte néhány
szerzeteshez az állatait, hogy vizsgálják meg őket, és hosszas imádsági
procedúra vette kezdetét.
eredeti cikk: http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/20091015-hasznos-tudnivalok-a-kaverol-es-az-elettani-hatasarol.html
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
HUNGARIAN TOP DIAMONDS of DXN
Egészség - MLM - Miért a DXN
A tanulásról
Nekem nem való az MLM?